Food - Horeca - Foodtech

POLAGRA 2021

04-06.10.2021, Poznań

Targi zaprojektowane ze smakiem

Targi POLAGRA to wydarzenie o najdłuższej tradycji biznesowej, dedykowane branży spożywczej i sektorowi HoReCa. Wyróżnia je różnorodność, skala oraz biznesowa jakość jej uczestników, dzięki czemu stanowią platformę do rozwoju relacji biznesowych, również o charakterze międzynarodowym.

Trzy równoległe salony - FOOD, FOODTECH i HORECA przyciągają co roku konglomerat kilkuset wystawców prezentujących żywność stanowiącą odpowiedź na preferencje dietetyczne konsumentów (salon FOOD), nowe technologie pozwalające utrzymać najwyższe standardy bezpieczeństwa w produkcji żywności (salon FOODTECH), a także rozwiązania, które usprawniają prace obiektów gastronomicznych i noclegowych (salon HORECA). Tak różnorodna i bogata oferta sprawia, że wydarzenie odwiedza co roku kilkadziesiąt tysięcy profesjonalistów, w tym: kupcy z sieci handlowych i hurtowni spożywczych, menedżerowie z zakładów produkujących żywność, restauratorzy, szefowie kuchni oraz hotelarze. W gronie tym nie brakuje zagranicznych przedstawicieli sektora zainteresowanych rozszerzeniem asortymentu o wytwarzaną w Polsce żywność, którzy odwiedzają targi w ramach programu Hosted Buyers.

Ekspozycji co roku towarzyszy także ciekawy program wydarzeń, w tym szkoleń i debat na temat kondycji branży i nowych możliwości jej rozwoju, a także pokazów i konkursów kulinarnych.

Podczas tegorocznej edycji wydarzenia odbędzie się m.in. premierowa edycja kongresu POLAGRA EXPORT MEETING, którego celem jest wsparcie działań eksportowych polskich producentów. Projekt ten, współfinansowany przez Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii, połączy eksperckie wystąpienia i prezentacje ze spotkaniami biznesowymi w specjalnej strefie matchmakingowej.

Ponadto, w tym roku planowane jest także powrót do pokazów Master Class Show, podczas których zostaną poruszone m.in. zagadnienia zero waste w kuchni oraz trendu wege. Odbędą się także warsztaty kulinarne oraz Forum Piekarskie – Zdrowe Pieczywo.

Taka kompozycja sprawia, że POLAGRA zaskakuje mnóstwem odkryć, zarówno biznesowych, jak i kulinarnych. Dla producentów żywności to najciekawsze miejsce do eksploracji nowych źródeł kontraktów na rynkach CEE, a dla zwiedzających możliwość poznania trendów, innowacyjnych produktów i rozwiązań, których wspólnym mianownikiem jest smak.

;